Summer Forever + Nyereményjáték

Sziasztok molyok! :)

A Summer Forever Projekthét lezárásaként én is válaszoltam a többi bloggertársam által feltett kérdésekre, élvezet volt, amíg írtam ezt a bejegyzést. :D De ne aggódjatok, készültünk egy „meglepetéssel” is: nyerhettek tőlünk fantasztikus könyveket. ;)

Gothic01 kérdései:
- Ha egy meglepetés utazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmijaid becsomagolását és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól?
Megmondom őszintén, ezt az egy dolgot valamiért nem bíznám senkire se, jobban szeretem saját magamnak bepakolni a bőröndömet, ez már egyfajta rituálé lett - szeretem kiélvezni. :D
- Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget?
Húha, akkor én most merész leszek, és azt mondom, hogy Simon Wolfgard. Tudom, nem éppen hétköznapi választás, de engem még mindig le tud nyűgözni az a fajta szeretet, féltés és odaadás ami benne van - biztos vagyok benne, hogy azonnal segítene, ahogy tudna.
AniTiger kérdése:
- Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért?
Ajaj, ezzel csak egy probléma van: én iszonyúan szívesen lustálkodnék így, de attól tartok, hogy amennyire béna tudok lenni, ez nem lenne kivitelezhető. :D Az csak a ráadás, hogy a 8 éves öcsim pedig előszeretettel próbálna minél előbb a vízbe juttatni, csupán a móka kedvéért - azt pedig nem szívesen kockáztatnám meg, hogy a könyv velem együtt a vízben landoljon.
Perpetua és Indie kérdése:
- Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra?
Igazság szerint nem valami nagy cél, de szeretnék minél többet olvasni, s jó sok időt a blogra fordítani, az csak plusz öröm lenne, ha sikerülne idén is 50 könyvet elolvasnom. :)
NagyDorka kérdése:
- Táborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében? Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat?
Hű, ez aztán jó kis felsorolás lesz, nézzük csak: a Holdárnyék sorozat főszereplőivel biztosan nagyon jól elszórakoznék, de azt hiszem, Louis sem maradhat ki Marie - Aude Murail Tartós Hullám c. könyvéből, ahogyan a Vörös Betűkben megismert kedvenc szereplőim sem (köztük Simonnal és Meggivel, na meg persze Sammel), és csak hogy egy könyves álompasim is benne legyen a felsorolásban, nekem Clayton Reed lenne a főnyeremény arra az egy hétre.
Akit semmiképpen se vinnék magammal, az Asia Crane…s ez a lista ennyiben hirtelen ki is merül. :D
FairyDust kérdése:
- Ha adott lenne egy Hawaii 2 hetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt (különböző könyvekből), kit vinnél és miért?
Meggie Corbyn-t, mert azt hiszem imádnék vele beszélgetni, Jaron herceget, hogy mindig valamilyen kalamajkába keveredjek vele, amiből aztán a zseniális és kicsit sem veszélyes tervével evickéljünk ki, és nem utolsó sorban Kolvansimir herceget is, mert akkor már hárman keverednénk jó kis kalandokba, és élvezet lenne sárkányháton menekülni. :D
Sol kérdése:
- Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?
Most képzeljétek el, hogy ördögien gonosz kacajt hallatok: ez a veszély azért nem fenyeget, mert kijelölt helye van a könyveimnek a bőröndömön kívül – egy zseb a kisebb alakúaknak, egy pedig a nagyobbaknak. Plusz a táskámban mindig elfér még 1-2 ha nem több így megúsznám kipakolás nélkül. :D
Vikcy3 kérdése:
- Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?
Baráth Viktória - Első Tánc c. könyve csak még jobban megerősített abban, hogy nekem el kell jutnom egyszer Párizsba - még mindig az egyik legnagyobb álmom, hogy láthassam az Eiffel - tornyot. :)
molly kérdései:
- Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád?
Most kicsit kitörök a Harry Potter - fanságomból és a válaszom: NAMID, LAKESIDE UDVAR!!!!! :D
- Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra?
3 darab mindig nálam van, esetleg pár ráadás. Pár… :D
Valentine Wiggin kérdései:
- Melyik az a teljesen fiktív ország vagy hely, ahová szívesen elutaznál? Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem.
Ha már a történelmet emlegetjük a kérdésben, s mivel én nagyon szeretem mint témát, s mint tantárgyat is, ezért most egy történelmi várost választok: mindig is el szerettem volna menni az ókori Egyiptomba, mert egyszerűen oda – meg vissza voltam a piramisokért, a fáraókért, a hieroglifákért, a kultúráért…vagyis mindenért. :D
- Kedvenc történelmi regényed?
Izolde Johannsen - A birodalmi kalóz
- Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba?
Hmmm…ezt leginkább a Szívből, színből, igazán Alexével tudnám elképzelni – valamiért azt gondolom, hogy jól elszórakoznánk. :)
csokitorta kérdése:
- Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?
Ez igazából attól függ, hogy helyileg hol lennénk. :)
Beatrice8 kérdései:
- A szüleid/barátaid/családod megelégelték, hogy mindig olvasol, ezért megtiltják, hogy a közös nyaralásotokra vigyél könyvet. Milyen reakcióra számíthatnak tőled?
„ Höhö, azt ti csak szeretnétek.” *És Anna elvonul 2x annyi könyvet pakolni, mint eredetileg tervezte.* :D
- Melyik könyvet vinnéd magaddal egy világ körüli nyaralásra?
Mivel egy biztosan nem lenne elég, azt hiszem a fél könyvtáram jönne velem… :D
M_Annie_99 kérdései:
- Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?
Ezzel csak az a baj, hogy én nem szeretem a tipikus romantikus sztorikat, azért vagy az Utánad a sötétbe c. könyv lenne a példa, vagy a Csak a te hangodat hallom.
- Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet?
Jelenleg egyértelműen Simon Wolfgardnak. :’D
Judy22 kérdései:
- Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?
Jegeskávé *.* Hmmm… mivel még mindig frissen él bennem a könyv élménye, ezért Ruth Jefferson-nal ülnék le szívesen beszélgetni, egy kávé mellett.
- Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban?
Azt hiszem nyáron képes vagyok akár a tanév alatt olvasott könyvek kétszeresét is elolvasni, ha van elég időm. :)
- Mit szeretsz a legjobban a nyárban?
Azt, hogy végre sokkal több időt lehetek a barátaimmal, s többet is olvashatok. :)
- A nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön?
Óha, lássuk csak: meleg, szünet, szabadság, olvasás, barátok, nyaralás, kirándulás, fagyizás, esti séták és felejthetetlen élmények.
- Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót!

Niitaa kérdései:
- Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel?
Meggivel és a többi lánnyal az Udvarból. Imádnám azt a filmezős-beszélgetős-sütievős estét, amit a könyvben is csináltak. :D
- Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet?
Melyikbe nem? :O Harry Potter, Vörös Betűkkel, Az Árnyékkirálynő és Unwind így hirtelen. :)
Virág kérdései:
- Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :)
Minél többet olvasni, a barátaimmal lenni és kiélvezni a végzős évem előtti szünetet. :D
- Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestő zenét képzelnél az utazáshoz?
BarbyMalik kérdései:
- Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?
Lehet nem lenne egyszerű, de ha másképp nem, akkor így megpróbálnám rávenni Johnt, az már más kérdés, hogy sikerül - e… a Nem vagyok sorozatgyilkosból, hogy töltsön velem egy kis időt… :D
- Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe?
Mondjuk legyen a Pax c. könyv, Sara Pennypacker-től. *.*
- Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?
Az eggyel fentebb említett könyvet mindenképpen szeretném elolvasni, mert nem gondoltam volna, hogy egy „kis” beleolvasás után ennyire beleszeretek a történetbe. :’)
Summer Forever Projekt – nyereményjáték
Befejeződött a Summer Forever Projekt, és arra gondoltunk, hogy a mostani közös munkát megkoronázzuk egy nyereményjátékkal. Három könyvet is lehet nyerni ez alkalomból! Az egyik igaz nem egy nyári történet, viszont én meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Ez pedig,
Dohoczki Máté: Tiszta kézzel című könyve, amit maga az író ajánlott fel, és dedikált is a nyertesnek.
A másik könyvet Beatrice8 (Molybirodalom) bloggerinája ajánlotta fel, ami viszont már egy nyári mű. Ez pedig Jenny Han: The Summer I Turned Pretty – A nyár, amikor megszépültem című könyv.
Ahhoz, hogy részt tudjatok venni a nyereményjátékon, nincs más dolgotok, mint kitölteni a jól megszokott Rafflecopter dobozkát. Ebbe a Rafflecopter dobozba előbb be kell jelentkezni, hogy lássátok a feladatokat.
A feladatok:
– lájkolni a résztvevő blogok és Dohoczki Máté írói Facebook oldalát!
– feliratkozni a résztvevő blogokra!
– megadni milyen néven tetted meg az első két feladatot!
– válaszolni egyetlen kérdésre!
A nyereményjáték 2017.07.09.-én (vasárnap) indul és két hétig, azaz 14 napig tart! Eddig van időtök teljesíteni a feladatok. A nyereményjátékban csak azok a személyek vesznek részt, akik az összes feltételt teljesítik!
a Rafflecopter giveaway
A másik nyereményjáték pedig AniTigernél (Hagyjatok! Olvasok!) található. Nála a Kosuth kiadó gondozásában megjelent Bella Andre: Csak téged látlak című könyvet nyerhetitek meg! Nem kell megijedni, mert a könyv ugyan egy sorozat része, viszont önállóan is olvasható.
AniTigernél a feladatok:
– Lájkolni a résztvevő blogok és a Kossuth Kiadói Csoport Facebook oldalát!
– Feliratkozni a résztvevő blogokra!
– Megadni milyen néven tetted meg az első két feladatot!
– Válaszolni egy kérdésre!
A nyereményjáték 2017. 07. 10-én (hétfőn) indul (vagyis vasárnap éjfélkor :D) és két hétig, azaz 07. 23-ig tart! Eddig van időtök teljesíteni a feladatok. A nyereményjátékban csak azok a személyek vesznek részt, akik az összes feltételt teljesítik! (SORSOLÁS: Dorka fog sorsolni a Rafflecopter randomizéjével, mert ő segített a dobozka elkészítésében is. ;))
a Rafflecopter giveaway
Tudnivalók, vagyis ez az apró betűs rész:
– Nem fogok külön értesíteni senkit;
– a nyertes nevét közzéteszem egy blogposztban és külön a Facebook oldalon is, szóval érdemes figyelni;
– a nyereményt kizárólag Postaautomatába, Weboxba, Foxpost automatába tudom küldeni, illetve postán maradó is lehet – akkor jelentkezz a játékra, ha valamelyik megoldás belefér;
– ha a sorsolás után legkésőbb egy héttel nem jelentkezne a nyertes, akkor új nevet fogok/fogunk sorsolni.
Sok sikert mindenkinek! :)

@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés