Könyvtáros Kedd

Sziasztok molyok! :)

Mivel annyira imádom a könyvtárunkat, arra gondoltam, hogy veletek is megosztom az ott átélt élményeimet, s persze azt is, hogy milyen könyveket kölcsönöztem ki, s miért. :) Úgyhogy a mai nap meg is kezdődik a legújabb közös rovat a blogon, a Könyvtáros Kedd - méghozzá az Írásaim Tárháza bloggerinájával, Hikarival! ;)

Először is, íme a legújabb látogatásom 6 „áldozata” :D

~ Ha balról jobbra haladunk, akkor Kasie West - Szívességből szerelem c. könyve az első
Már sok mindent hallottam erről a szerelmes történetről, így hirtelen felindultságból lecsaptam rá, amikor az ifjúsági könyveknél keresgéltem. Ti olvastátok már? :)

„Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?
Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?”


~ A következő Eduardo Sacheri - Ilyen a boldogság c. kötete
Ha az igazat szeretnétek hallani, akkor azt kell hogy mondjam, ennél a vékonyka könyvnél a borító és a cím együttese fogott meg igazán - csak ezután olvastam el a fülszöveget, ami szintén ígéretesnek hangzik. Kíváncsi vagyok erre íz íróra :O

„A zárkózott, passzivitásra hajlamos Lucas élete egy csapásra megváltozik, amikor a tizennégy éves Sofía bekopog az ajtaján. A lány nemrég veszítette el az édesanyját, aki a férfi fiatalkori szerelme volt, és akit a szakításuk után soha többé nem látott. Lucas egyúttal azt is megtudja, hogy Sofía a közös lányuk.
Kettejük között lassanként törékeny bizalom alakul ki, és felfedezik egymás legbensőbb titkait is.
Az Ilyen a boldogság két magányos, sebzett ember története, akik megtanulnak szeretni, és együtt néznek szembe a változással járó félelemmel és bizonytalansággal, miközben felfedezik a lemondásban és az önzetlenségben rejlő örömöt is. Eduardo Sacheri új regénye a megjelenését követően Argentínában és Spanyolországban is nagy sikert aratott.”


~ Legyen előbb most Julia Heaberlin - Véres margaréták c. könyve, ami a képen legalul van szegényt eltakarja David Levithan, de sebaj :D
Julia regénye már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet, de sajnos sehogy sem tudtam megszerezni - azt hiszem, elég egyértelmű volt, hogy ő most hazavándorol velem az újdonságok polcáról… :D

„A ​16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Később sem emlékszik rá, hogy hogyan került oda, és az események után már csak úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta. A gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól, akit Tessa megtalálása után sikerült elfogni. Vagy legalábbis mindenki ezt hitte.
18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?
A Véres margaréták egy rendkívül eredeti és sokkoló pszichológiai thriller, amely mesterien adagolja a feszültséget, miközben a jelen és a múlt eseményei között egyensúlyoz. Egy nő története, aki az idővel versenyt futva próbálja megfejteni saját rémisztő emlékeit, mielőtt a gyilkos újra lecsapna rá.”


~ David Levithan - Another day a következő, aki a Véres margarétákon trónol :D
Mindig imádok az idegen nyelvű részlegen kutakodni, és esküszöm, egy igazi sikerélmény, ha ilyen fantasztikus könyveket találok angolul!

„The ​eagerly anticipated companion to David Levithan’s New York Times bestseller Every Day.
In this enthralling companion to his New York Times bestseller Every Day, David Levithan (co-author of Will Grayson, Will Grayson with John Green) tells Rhiannon’s side of the story as she seeks to discover the truth about love and how it can change you.
Every day is the same for Rhiannon. She has accepted her life, convinced herself that she deserves her distant, temperamental boyfriend, Justin, even established guidelines by which to live: Don’t be too needy. Avoid upsetting him. Never get your hopes up.
Until the morning everything changes. Justin seems to see her, to want to be with her for the first time, and they share a perfect day—a perfect day Justin doesn’t remember the next morning. Confused, depressed, and desperate for another day as great as that one, Rhiannon starts questioning everything. Then, one day, a stranger tells her that the Justin she spent that day with, the one who made her feel like a real person . . . wasn’t Justin at all.”


~ Julie Buxbaum - Három dolgot mondj c. regénye jön
Már amikor rábukkantam a külföldi borítójára a Pinteresten, akkor beleszerelmesedtem ebbe a könyvbe, s mikor megtudtam, hogy nálunk is kiadják, kb. a felhők felett röpködtem három méterrel - ha nem többel. Persze csak képletesen, nem valóban…pedig milyen menő lett volna már! Oké, befejeztem. Öhm, igen, szintén vándorolt a hónom alá ez a példány is :D

„Jessie-vel ​csak a baj van, ő legalábbis így érzi a Los Angeles-i magániskolában töltött első héten. Már épp azon gondolkodik, hogy visszasomfordál Chicagóba, amikor e-mailje érkezik egy Valaki/Senki (VS) nevű sráctól, aki felajánlja, hogy segít neki eligazodni a Wood Valley Gimi dzsungelében. Ez valami vicc? Megbízhat VS-ben, elfogadhatja tőle a segítséget, amelyre óriási szüksége van?
Alig két éve, hogy meghalt az édesanyja, és miután az apja váratlanul feleségül vett egy interneten megismert nőt, Jessie kénytelen az ország másik felébe költözni, és mostohaszörnyével meg annak beképzelt fiával élni.
Jessie végső kétségbeesésében úgy dönt, VS-re bízza magát. A srác hamarosan a lány mentőkötelévé és szövetségesévé válik, és Jessie szeretné személyesen is megismerni. De mi van, ha egy rejtélynek jobban áll a megoldatlanság?
Julie Buxbaum művében komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Első ifjúsági regényének szereplőit minden bizonnyal hamarosan az olvasó is barátaivá fogadja.”


~ És Szurovecz Kitti - Hópelyhek a válladon c. könyve az utolsó
Őszintén szólva, Kitti könyvét az anyukámnak hoztam el, de amint kedves írónő barátnőm, Julia Lewis Thomson ajánlotta, egyből felkerült a képzeletbeli várólistámra - úgyhogy kíváncsian várom, hogy megismerjek egy újabb magyar írónőt! :) S nem mellesleg innen is nagyon köszönöm Kittinek, hogy megtalálta és kedvelte az instagramos posztomat, fantasztikus érzés volt! :)
„Arlene ​28 éves tévériporter, aki a munkájában és a házasságában egyaránt kiégett; mindennapjai egyetlen érdekes színfoltja ötéves lánya. A fiatal anyuka már jó ideje úgy érzi, csupán statisztaszerepet játszik saját életében, amikor egy nap úgy dönt, elhagyja a férjét, és a kis Laurennel együtt nagyanyja házába költözik, a városba, ahová legszebb gyermekévei kötik.
Hayden 33 éves művészi jégszobrász, jóképű és titokzatos. Városszerte pletykák célpontja, hiszen apjával és húgával él, látványos karrierje ellenére sincsenek közeli barátai, mosoly pedig kizárólag akkor villan fel borostás arcán, ha imádott jégszobraival foglalatoskodhat.
Kettejük találkozása sorsszerű. Arlene az első pillanattól ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy boldoggá tegye a férfit, akiből valósággal árad a szomorúság. Hayden nehezen, de megnyílik felé, a legfontosabb dolgot azonban jóhiszeműen elhallgatja előle, és ezzel nemcsak a nőt, de a kislányát is veszélybe sodorja…
Szurovecz Kitti új, önéletrajzi ihletésű lélektani szerelmi története arra keresi a választ, lehet-e együtt boldog, illetve képes-e egymást meggyógyítani két lélekben mélyen sérült felnőtt. Azoknak a nőknek és férfiaknak szól, akik nem tudják, hogyan kell „jól szeretni.”
„Ez a történet több, mint regény. Igazi lélekgyógyító írás, ami segít felismerni, ha a párkapcsolatunkban bajban vagyunk. Egy nő belső utazásának hiteles krónikája.”
(Faragó Melinda pszichológus)”

Azt hiszem, az új rovatnak köszönhetően még gyakrabban fogok eljárni a könyvtárunkba, hogy minden héten újabb bejegyzéssel örvendeztethesselek meg Titeket :)
Ti milyen könyveket kölcsönöztetek ki legutóbb? ;)
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés