INTERJÚ - L. J. Wesley íróval

Sziasztok molyok! :)

Ma L.J.Wesley íróval készítettem nektek interjút, ami legalább annyira jó időtöltés volt, mint a könyvét olvasni - higgyetek nekem, ha szeretitek a naplóregényeket, nem fogtok csalódni ;)

1 - Mikor kezdtél írni? Kötődik ehhez valamilyen különleges élményed?
Általános iskolás koromban kezdtem, akkor még verseket írtam. Ötödikes koromban különdíjas lettem a UTI országos versenyén. Aztán jó sok év kihagyás következett, amit csak néha szakított meg 1-1 vers. 2016 augusztusában felhívták a figyelmem egy novella pályázatra, amire volt egy ötletem. Így született meg az első Afférok novellám. Helyezést nem ért ugyan el, de mivel többen mondták rá, hogy jó lett, gondoltam írok még párat. Szeptember végén már az Egy űrállomás-takarító naplóján dolgoztam.
2 - Miért éppen ezt a műfajt választottad?
Nem választottam műfajt. Én mindenféle műfajban szeretnék írni. Az első könyvem ugyebár egy sci-fi lett, amin most dolgozok viszont New Adult (mint kiderült).
3 - Ugyanebben a témában szeretsz te magad is olvasni, vagy akad más kedvenced is?
Szinte minden témában szeretek olvasni, ez alól csak az 50 árnyalat könyvek és annak vadhajtásai a kivételek.
4 - Honnan jött a naplóregény ötlete?
Úgy éreztem, hogy ehhez az ötlethez illene. Ráadásul szeretem is a naplóregényeket, a túl hosszú leírások nem nekem valók.
5 - Ez a cím szerintem nagyon ötletes - hogyan sikerült ezt „megálmodni”?
A könyv ötletével együtt jött egyből a cím is…szerencsére. A mostani könyvemnél nagy szenvedés.
6 - A borító is egyből felkelti az olvasók érdeklődését - nehezen született meg ez a végeredmény, vagy éppen fordítva? Te mit gondolsz róla, tökéletesen illik a történetedhez?
A borító Stekovics Anna érdeme. Én csak elküldtem pár ötletet a kiadónak, de ő alkotta meg a végeredményt (és tudom is, hogy melyik ötletemből). Szerintem remekül sikerült, illik a könyvhöz.
7 - Mennyire vigyázol írás közben a hasonló műfajú könyvekkel? Szoktak befolyásolni abban, hogyan alakítsd a történetedet, vagy nem jellemző?
Nem szoktam erre figyelni. Elég jól külön tudom választani az olvasási élményeimet az írástól. Ráadásul úgyis csak akkor írok, amikor ihletem van rá. Emiatt is van jelenleg 3 elkezdett történetem…azt hiszem 3…
8 - Más műfajban is szeretnéd magad kipróbálni?
Már meg is tettem. A Twister media pályázatára egy New Adult könyvet küldtem, az Afférok novellás kötet (amivel szintén pályázni akarok)… hát nem is tudom milyen műfaj. Elkezdtem egy krimit is írni… szóval igen, jó sok műfajban szeretném kipróbálni magam.
9 - Ha választanod kellene, filmben vagy sorozatban tudnád jobban elképzelni a könyvedet?
Filmben inkább… de persze, ha egy sorozat ötletével keresnek meg, akkor sem leszek elutasító. :)
10 - Ha sikerülne vászonra vinni a történetet, azokat a színészeket képzelnéd el a filmes/sorozatos karaktereknek is, akiket a Moly.hu oldalán találnak az olvasók?
Rugalmas vagyok ez ügyben, de alapvetően, ők elég jó választásnak tűnnének.
11 - Mit gondolsz, ugyanabban a témában, amiben írsz, tudnál alkotni forgatókönyveket is, filmekhez vagy színházi darabhoz szövegkönyvet?
Még nem írtam se forgatókönyvet, se szövegkönyvet… de úgy gondolom, hogy a párbeszédek a legerősebb részei a könyvnek (kicsit sokat pofáznak :D ), szóval szívesen megpróbálnám.
12 - Mik szoktak inspirálni írás közben? Zenét hallgatsz, vagy esetleg filmekből /sorozatokból/ más könyvekből könnyebben szerzel ihletet?
Írás közben nem szeretem a zavaró tényezőket. Se zene, se film, csak elvonják a figyelmem. Ihlet az sok helyről jöhet. Megörökítettem a könyvben többek közt azt, amikor haverommal szabaduló szobában voltunk, illetve egy Angliában élő barátom ötletét is.
13 - Melyik napszakban tudsz/szeretsz jobban foglalkozni a kéziratoddal?
Amikor rám jön az ötperc, de jellemzően, ez inkább éjszaka fordul elő.
14 - Ha mondanod kellene 5 számot, ami szerinted a leginkább jellemzi az Egy űrhajóállomás-takarító naplója c. könyvedet, mik lennének azok?
Hajaj…. na jó, találjuk ezt ki.
15 - Mondj egyetlen olyan jelzőt, ami tökéletesen leírja Max történetét!
Egyetlen jelző… megfogtál :D Maradjunk a humorosnál, az talán átszövi az egész könyvet
16 - Milyen terveid vannak a közeljövőben? Dolgozol könyveken?
Jelenleg a [BEKEZDÉS] pályázat eredményére várok, de természetesen dolgozom könyveken. Az új könyveken felül tervben van, az Egy űrállomás-takarító naplója angol fordítása, szeretném az amerikai piacot is bevenni. Aztán majd kiderülnek a továbbiak.
+1 Kiknek ajánlanád elsősorban a naplóregényedet, s mit üzensz a sci-fi kedvelő könyvmolyoknak?
Bárkinek, akinek nem hiányoznak a hosszú leírások, és szeretik a humort. A sci-fi kedvelő könyvmolyok meg bocsássanak meg, de kb. mindent kihajítottam, ami a sci-fikre jellemző. :)
És nem utolsó sorban az általam készített kép a történethez :)
~ Anna & L.J.Wesley

Share:

Kapcsolódó posztok

2 megjegyzés

  1. T3nyleg nem egyszerű kérdéseket adtál neki, vagyis inkább nem szokványosat. :D

    VálaszTörlés
  2. Pont ezért annyira jó megírni a kérdéseket, és aztán megválaszolni is :D Eddig nem érkezett erre panasz :D
    ~Anna

    VálaszTörlés