Nyári könyvborítók

Sziasztok molyok! :)

Ma összegyűjtöttem nektek tíz olyan könyvborítót, amiről egyből a nyár jut eszembe. Nektek van kedvenc nyári borítótok? ;)

1 - E.Lockhart regényével még a könyvtárunkban futottam össze, tavaly, és egyből szemet szúrt ez az eszméletlen borító. Eleve imádom a kéket, az a kedvenc színem de ez a tengerpart... egyszerűen meseszép.

2 - Ez a borító a Pinteresten jött velem szembe, s egyből beleszerettem ebbe a megoldásba. Nem mellesleg, a színek együttese is különleges hangulatot kelt az olvasóban - mintha a képen levő árnyalakokkal közösen nézné a naplementét. :)

3 - Ez az egyik kedvenc Rubin Pöttyös könyvem folytatásának a borítója - hiába nem szeretem túlzottan azokat a sorozatokat, amiken emberalakok vannak, ez a hátulról fotózás valamiért mégis szép ezzel az erdei úttal.

4 - Ez az a borító, ami tipikusan azt az érzést kelti bennem, hogy egyszer nekem is ki kellene ülnöm a csillagos ég alá, egy nyári éjszakán, s mást nem is csinálni, csak csodálni az eget. :)

5 - Azt hiszem ebben a borítóban annyi minden visszaköszön, hogy órákig el tudnám nézegetni a lány alakját, s a benne és körülötte levő motívumokat. Valamiért igazi nyáresti hangulatot ébreszt bennem, a színeknek köszönhetően. :)

6 - Ez az egyszerű borító a maga módján szerintem tökéletesen ábrázolja, amire a legtöbb ember vágyik ezeken a forró nyári napokon: egy hűsítő csobbanás a medencébe. :D

7 - Igaz, szégyellem, hogy még nem sikerült elolvasnom Shakespeare eme művét, de ami késik, nem múlik, ugyebár? ;) Ez a borítója a történetnek pedig szerintem különösen varázslatos lett, a maga nemében, :)

8 - Ezzel a borítóval már találkozhattatok az egyik Summer Forever Projektes bejegyzésben, a fák és a fényfüzérek engem egy jellegzetes, nyári házibulira, vagy családi összejövetelre emlékeztetnek. :)

9 - Igen, még mindig nem tudok elszakadni ettől borítótól, de nem tehetek róla :D Annyira boldog vagyok, hogy a magyar kiadásban is megtartották, hogy az hihetetlen! :D Magam sem tudom miért, lehet, hogy a tipográfia megoldása miatt juttat az eszembe a borító egy strandot, ahol ezek a hinták álltak - az már más kérdés, mi történt a leszakadt darabbal. ;)

10 - Szintén a Pinteresten bukkantam rá Jenny Han trilógiájának újratervezett borítóira - és hát, ha lehetek picit gonosz, nekem ezek sokkal milliószor jobban tetszenek, mint az eredetiek. Ti mit gondoltok? ;)





Nektek melyik borító tetszett a legjobban? :)
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés