Könyvből film? - Josh Malerman : Madarak a dobozban

Sziasztok molyok! :)

Ma egy fantasztikus hírrel érkeztem nektek: film készül Josh Malerman elképesztő regényéből, a Maradak a dobozban-ból! Én már akkor kíváncsian vártam, hogy mi fog kisülni ebből, amikor ezt először bejelentették, aki olvasta a könyvet, az érti, mire gondolok :D  na de lássuk csak a részleteket! ;)


A filmes jogok már évekkel korábban elkeltek, de most örömmel jelentette be a Fumax Kiadó, hogy a munkálatok már olyan ütemben zajlanak, hogy hamarosan kezdetét veszi a forgatás is!
Azt mondják, a készülő film a lehető legjobb kezekben van - a Netflix karolta fel a projektet, akiknek ez lesz az első nagy költségvetésű mozifilmje: a hírek szerint első körben 45 millió dollárt biztosítottak hozzá. Ez pedig azért valljuk be, nem semmi.
A rendező nem más, mint az Oscar-díjas Susanne Bier (Egy jobb világ, Serena), a forgatókönyvet pedig a tavalyi év egyik legjobb sci-fije, az Érkezés forgatókönyvírója alkotta meg. A producerek pedig: Dylan Clark (A majmok bolygója: Lázadás, A majmok bolygója: Forradalom, A majmok bolygója: Háború, Feledés, Női szervek), Chris Morgan (Halálos iramban 5, 6 és 7, 47 ronin) és Clayton Townsend (A 40 éves szűz, Zoolander 2).
Bár a szereposztásról még keveset tudunk, az már biztos, hogy egy sokak által kedvelt és elismert színésznőt már a csapatban tudhatunk: a szintén Oscar-díjas Sandra Bullock kapott, ill. vállalt szerepet az adaptációban.
Mit gondoltok, illik hozzá ez a szerep?
Josh Malerman könyve, ami nagy sikernek örvend hazánkban is, a napjainkban játszódik, a főszereplő egy édesanya (őt alakítja majd Sandra Bullock, a Hollywood Reporter értesülései szerint) és két kisgyereke, akiknek bekötött szemmel kell megtenniük egy veszedelmes utat a házukat elhagyva - ugyanis van valami odakint, valami, amit ha meglátsz, véged...
A film forgatása augusztusban kezdődik - kíváncsian várom a végeredményt.
Addig is: Ne nyissátok ki a szemeiteket!
                                                                 ~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés