ÉRTÉKELÉS - Colleen Hoover & Tarryn Fisher : Soha, de soha

Sziasztok molyok! :)

Ma egy Vörös Pöttyös könyvről hoztam nektek értékelést, méghozzá két közkedvelt írónő közös munkájáról, ami egyszerre varázsolt el és hagyott bennem üres foltokat.

Szerző: Colleen Hoover & Tarryn Fisher
Cím: Soha, de soha
Kiadás éve: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 176 oldal
Műfaj: New Adult, romantikus
Eredeti cím: Never never
Mit ne mondjak, nem gondoltam volna, hogy mostanában fogok olyan könyvet olvasni, ami ennyire fel van kapva, s ennyien szeretik - tudniillik, minél jobban közkedvelt egy sorozat vagy egy regény, annál inkább halogatom az olvasását, magam sem tudom miért. Jól van na, mindenkinek vannak hülye szokásai><
„Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!”
Viszont amint megláttam a könyvtárunkban, egyszerűen nem bírtam megállni, hogy ne hozzam el magammal, mert olyan sok ismerősöm mesélt már róla, hogy nagyon furdalta az oldalamat a kíváncsiság. Szóval gondoltam egyet, s tettem egy próbát.
„Ez a Silas nevű fiú úgy ragadja meg a kezemet, mint aki ismer, és kisgyerekként vonszol maga után. Úgy is érzem magam… mint egy kisgyerek a mérhetetlenül nagy világban.”
Eleinte nem értettem, miért vannak úgy oda a barátnőim ezért a történetért, de ahogy szépen, lassan haladtam előre az olvasásban, kezdtem megérteni. Igaz, nagyon feszélyezett, hogy konkrétan semmit nem tudtunk az égadta világon arról, hogy a főszereplőink miért veszítették el az emlékeiket, de próbáltam ezt figyelmen kívül hagyni, s láss csodát, ahhoz képest, hogy nem lehetett elveszni az akciódús jelenetekben, nagyon élveztem azt, hogy Charlie és Silas hogyan próbálja újból megismerni önmagát.
„Arról vannak emlékeim, hogyan működnek az autók, és milyen szabályokat kell betartani a közlekedésben, de arról semmi, hogy ki vagyok.”
A két főszereplőnk mondhatni teljesen egymásra volt utalva, mivel senkire sem emlékeztek, még egymásra sem, és nem is akarták ezt megosztani másokkal, arra hivatkozva, hogy úgysem hinnének nekik - ez teljesen érthető, nyilván mi is furán néznénk, ha valaki elénk állna egy hasonló történettel.
„A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.”
Láthattuk, Silas hogyan ébred rá a kutatások közepette, hogy mennyire törődő, gondoskodó személyiséggel is rendelkezik; ahogyan azt is, hogy Charlie miképpen döbben rá arra, hogy néhány dolgon változtatnia kell, mert saját magának sem tetszik a viselkedése. Mindketten érdekes karakternek tűntek, ezért is bosszantott az, hogy egyfolytában azt éreztem, csak egy helyben állunk, s nem jutunk sehova sem.
„Ebben a pillanatban - itt és most - világos lesz előttem, kicsoda Charlie. Nem olyan jó ember, mint Silas. Azért szereti őt, mert annyira különböznek egymástól.”
Szóval hiába élveztem a sok „nyomozást”, amellett akkor sem tudok elmenni szó nélkül, hogy fokozatosan egyre több kérdés merült fel bennem, s ezeknek a nagy része megválaszolatlanul maradt, egészen a végkimenetelig - ez pedig számomra nagyon zavaró volt. Értem én, hogy ezzel garantáltan fenn lehet tartani az érdeklődést, és a kíváncsiságot az olvasóban, lehet is, hogy velem van a baj, de nekem ez egy kicsit frusztrálóvá vált egy idő után.
„Igen. Nevetséges, éppen mint az, hogy az iskolában térünk magunkhoz, és fogalmunk sincs róla, hogy kik vagyunk.”
Szóval nem kifejezés, mennyire vívódtam magamban, a sok ellentétes érzésnek köszönhetően, hiszen szerettem is a könyvet, de ugyanakkor hatalmas ürességet is hagyott bennem a két írónő.
„- Soha, de soha, Charlie - súgom.
- Soha, de soha - súgja válaszul.”
A befejezés pedig jobban kiborított érzelmileg, mint egy sorozat évadzáró része… Még ott is kegyesebbek a rendezők az emberekkel! Életemben egyszer olvastam ehhez hasonló végkifejletet, s habár az elég negatív érzéseket keltett bennem, Colleen Hoover és Tarryn Fisher éppen az ellenkezőjét érte el ezzel: csak még kíváncsibb lettem, s annál is jobban el szeretném olvasni a folytatását a könyvnek, mint amennyire az első részre fájt a fogam. Vagyis: folytatást követelek most azonnal!
Csillagozás: 4 / 5
Ajánlom… azoknak, akik egy olyan történetet szeretnének olvasni, amiben semmi sem az, aminek látszik.
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

2 megjegyzés

  1. Legalább nemcsak engem idegesített ez a rengeteg kérdés, amit a könyv előhozott.
    A könyv közepén reménykedtem benne, hogy a végére megkapom a válaszokat, erre nem eltűnik Charlie, kiderül, hogy 72 (ha jól emlékszem) elfelejtenek mindent és vége szakad a könyvnek? :D Azthittem valamit most már földhöz vágok :D azóta utálom az ilyeneket, mikor volt egy könyv az is a tudatlanságba fejeződött be és a második részét nem fordították le magyarra.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagy egyedül, jöttem erősíteni a tábort :D
      Én is egy az egyben ezt éreztem, annyira de annyira szerettem volna legalább csak egy kicsi információmorzsát kapni arról, hogy mégis mi a fene folyik itt...
      Nagyon remélem, hogy jön a folytatás magyarul, mert ha ez nem történik meg, még a végén én is rávetem magam erre a Book Depository-ra vagy mire ><
      ~Anna

      Törlés