COVER REVEAL - Melina Marchetta : Jellicoe Road borítóleleplezés

Sziasztok molyok! :)

Naná, hogy mára is van még egy borítóm nektek, de ez most egy Vörös Pöttyös könyv lesz, méghozzá nem is akármilyen! Akkora hírverés volt körülötte nemrég, hogy már azelőtt érdekelt a történet, hogy jött volna hozzánk magyarul. Kezeket fel, ki szeretné még elolvasni rajtam kívül? :)

Íme a fülszöveg
Taylor Markhamt tizenegy éves korában elhagyta az édesanyja. Tizennégy évesen megszökött a bentlakásos iskolából, csak hogy egy rejtélyes idegen a keresésére induljon és visszavigye.
Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca a területi jogokért épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni.
Ráadásul Hannah-nak, az egyetlen felnőttnek, akiben Taylor megbízik, nyoma vész. Azonban ha Taylor össze tudja rakni a nyomokat, amiket Hannah hátrahagyott, a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad válaszokat, de a jövőjét is megváltoztatja.
És íme a borító

Az íróról



Melina Marchetta ausztrál író és tanár. Leginkább regényeiről ismert, mint például a Pizza és kapucsínó, a Saving Francesca és a Jellicoe Road. Kétszer nyerte el az Ausztrál Gyermekkönyvek Tanácsának Az év gyermekkönyve: Fiatal Felnőtt Olvasók díját: 1993-ban és 2004-ben. A Jellicoe Roadért 2009-ben megkapta az Amerikai Könyvtárak Szövetségének Michael L. Printz-díját, mint az év legjobb ifjúsági könyve. Marchetta az egyik legkiemelkedőbb kortárs ausztrál ifjúsági író.
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés