COVER REVEAL - Cselenyák Imre : Áldott az a bölcső borítóleleplezés

Sziasztok molyok! :)

Ma estére egy borítóleleplezéssel készültem nektek, méghozzá nem is akármilyennel! Biztosan mindannyian hallottatok már vagy hallani fogtok Arany Jánosról, aki a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja.

Habár Arany, mint költő nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé, így is köt hozzá egy nagyon szép emlék, ugyanis egy október hatodikai fellépésen a Letészem a lantot c. versét szavaltam, amit ekkor szerettem meg nagyon, mert egyszerűen gyönyörű. 


Íme a fülszövege a könyvnek, ami Arany János életét dolgozza fel, születésének 200. évfordulója alkalmából
Egy hűvös, márciusi napon beteges kisfiú születik Nagyszalontán. Senki sem hisz abban, hogy megéri a reggelt, és senki sem gondolná, hogy hazája egyik legnagyszerűbb költője válik majd belőle.

Vajon ki ez a különleges fiú?
Milyen vágyak űzték, milyen célok felé indult?
Mindenki tanul Arany Jánosról, de ismerjük az embert, aki az ikon mögött rejlik?
Hinnénk, hogy lázadó volt? Félbehagyta a Debreceni Kollégiumot, és vándorszínésznek állt. Önmagát kereste, sok művészeti ágat kipróbált, de a költészetet sokáig nem becsülte. Vajon mi vitte rá, hogy mégis írjon?
Hogy találkozott a nagyszájú Petőfivel?
Szenvedélyesen kereste lelki társát, a nőt, akit szerethet, és aki megérti őt. De vajon megtalálta az igazit?
Ez a kötet nem a megközelíthetetlen, nagy bajuszú panoptikumi alakról mesél, hanem az érző fiatal férfiről, aki megannyi nehézség és bizonytalanság után válik a nemzet aranyává.
Íme a borító



Az íróról


Cselenyák Imre 1957-ben született. Író, zenész, dalszövegíró, librettószerző, az Írószövetség, valamint a Történelmiregény-írók Társaságának tagja. Több mint harminc mű szerzője. Történelmi, korfestő regényei Jean-Pierre Montcassen néven jelennek meg.
Számos irodalmi esten, zenés rendezvényen szerepel mind az országban, mind a határon túli magyarlakta területeken.
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés