ÉRTÉKELÉS - Róbert Katalin : Szívből, színből, igazán


Sziasztok molyok! :)
Ma A Nagy Könyves Beavatásos csapatunk utolsó fordulóra írt értékelését hoztam el nektek, méghozzá egy magyar írónő könyvéről, aki elképesztő módon játszott az érzelmeinkkel, s tanított meg minket arra, hogyan fogadjuk el önmagunkat.
Ezúttal szeretném veletek megosztani a kreatív feladatunkat is, ami ebben a fordulóban fanfiction írása volt - hatalmas elismerés illeti a két barátnőmet, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre: Nikit, akinek a novella fantasztikus ötletét köszönhetjük, s Rékát, aki mindezt szavakba öntötte. Én természetesen a lektorálásért feleltem, de ez nem újdonság senkinek. :)



Szerző: Róbert Katalin
Cím: Szívből, színből, igazán
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 316 oldal
Műfaj: LMBT, romantikus, kortárs
Olyan sok könyv közül választhattunk volna az utolsó fordulóra, de mi mégis egy magyar írónő mellett döntöttünk. Valamilyen különleges oknál fogva mindannyiunkat vonzotta Róbert Katalin regénye, és egyszerűen nem tudtunk neki ellenállni.
Amint megláttuk ezt a rendkívüli szerelmi háromszöget, már akkor éreztük, hogy egy olyan keserédes történetet tartunk a kezünkben, ami egyszerre lesz fájdalmas és gyönyörű.
Nem is tévedtünk sokat, a cselekmények nem pusztán csak egy romantikus szálon ívelnek át, hanem annál sokkal többet rejtegetnek az olvasók számára. Rengeteg olyan ki nem mondott kérdés merül fel olvasás közben, ami ott lebeg a szemünk előtt a hétköznapokon is.
A szereplők annyira élethűek voltak, annyira valósak, hogy már teljes mértékben reálisnak érződött a történet, de mégis volt benne valami, ami egy egészen más hangulatot csempészett bele ebbe az egészbe.
Az írásmód, a stílus, a téma, a karakterek, a szituációk - mind hozzájárult ahhoz, hogy egy olyan világban találjuk magunkat, ami annyira kézzelfoghatónak tűnik, de valójában egyáltalán nem az.
Elbűvölt, és megbotránkozatott. Elgondolkoztatott és megtanított minket szeretni.
Szívből, színből, igazán.
Csillagozás: 5 / 5
Ajánlom… mindenkinek, aki egy igazán különleges LMBT történetet szeretne olvasni.



~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés