ÉRTÉKELÉS - Holly Smale : A lány, aki mindig mindent félreért (Geek Girl 2.)

Szerző: Holly Smale
Cím: A lány, aki mindig mindent félreért
Kiadás éve: 2015
Kiadó: Manó Könyvek
Oldalszám: 328 oldal
Műfaj: Ifjúsági, humoros, romantikus
Eredeti cím: Model Misfit
Ó, igen, Harriet Manners visszatér… Méghozzá egyből egy fotózás kellős közepén, ahonnan rohanhat tovább a vizsgáira - vagyis egy teljesen átlagos napon, ahogy azt tőle megszokhattuk. :D
A nyári szünetben azonban Tokióba repítenek minket természetesen Harriettel együtt, hiszen még mindig ő az előző részben megismert divatikon főszenzációja, akinek köszönhetően most lesz egy-két dolga Ázsiában is. Na jó, komolyan kezdek irigy lenni.
„- Oké – dadogom idegesen. - A legjobb formámat fogom hozni. Wilbur felsóhajt.
- Tudom, hogy úgy lesz, Bébi-bébi Panda - mondja, és megcsípi az arcomat. - És pont ettől félek annyira.”
Miközben próbálja a lehető legjobb formáját hozni, a főszereplőnk egyre több galibába keveredik, és egyszerűen nem tud rájönni, miért nem akar neki soha semmi összejönni.
A rengeteg fotózás és kalamajka közt nemcsak új barátságok szövődnek, hanem felüti a fejét a szerelem, és az új testvér érkezése is rendesen felbolygatja a mindennapokat.
„- Annyira kimerült vagyok, Rich - magyarázza Annabel - Olyan, mintha folyamatosan egy sűrű mézfolyóban gázolnék térdig.
- Pedig nem - mondja Apu vigasztalóan. - A konyhaszekrény tartalmát elnézve biztos vagyok benne, hogy azt is felfaltad.”
Az előző részben megismert szereplők hozták a formájukat, s a tőlük már megismert módon állandóan megmosolyogtatták az olvasót. Hozzájuk csatlakozott Annabel anyukája, akit ki kellene találni, ha nem létezne, s azt hiszem, egy az egyben Wilburnek lett teremtve. :D
„Wilbur a nagymamám szettjére mutat, ami egy csipkés szegélyű pink virágos ruhából, egy rojtos bézs takaróból, és egy apró tükrökkel díszített mellényből áll.
- Imádom ezt! Hogy hívják ezt a cuccot?
A nagyi szeme felcsillan.
- Csillogó nepáli kecskepásztor diszkótáncol a holdfényes folyóparton?
- Ohh, te jóságos delfinmuffin! - sikítja Wilbur teljes erőből. - Hát ez überelhetetlenül csodaszuperfantasztikusságos! Kölcsönkérhetem majd egyszer ezt a mellényt?
- Akár most is, ha tetszik - mondja Bunty, majd leveszi a mellényt, és átnyújtja neki. - Van belőle egy tucat.
- Óóó, te! - élvezkedik Wilbur, majd felkapja a mellényt a kezeslábasára, és apró körökben futkározni kezd. - Ha szirup lennél, rálocsolnálak a fagyimra, száz és ezer adagban, aztán felfalnálak! Csordultig lennél kalóriával, és a derékbőségem pokolian megnőne tőled, de egy csöppet sem érdekelne.”
A cselekmények gyors tempóban követték egymást, senki és semmi nem hagyta, hogy az olvasó megunja a történetet, a kiszámítható részek sem okoztak csalódást, mert egyáltalán nem rontottak az összképen.
Én azonban továbbra is úgy gondolom, hogy Harriet személyisége teszi igazán különlegessé a Geek Girl sorozatot, az csak a ráadás, hogy ennyi humorral van fűszerezve, és ilyen sok helyre elkalauzol minket.
És igen, néha jól tud jönni, ha az ember mindig mindent félreért.
Csillagozás: 5 / 5
Ajánlom… mindenkinek, aki Harriethez hasonlóan szeret más lenni.
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés