Music Projekt - 3.felvonás

Sziasztok molyok! :)

Kicsit megkésve, de elhoztam nektek a projekthét záró bejegyzését, amiben a megszokott, általunk készített kérdéssorra válaszolok. Akkor hát, zenére fel!
Sol: Melyik kedvenc számod jellemzi legjobban az egyik kedvenc könyvedet? :)
Azt hiszem erre a legtökéletesebb példa Jodi Picoult - Apró csodák c. könyve, és Rag’n’Bone Man - Skin c. számának párosa. Aki olvasta a könyvet, s ismeri a dalt, biztosan meg fogja érteni.
Dorka: Melyik karakterek alkotnának jó együttest és milyen zenét játszanának?
Itt az egyik friss olvasmányom szereplőit említeném meg: a Mikrofonpróba ötös csapata, alias Hanna, Xiara, Áron, Máté és Dávid tökéletes együttest alakítana, és Taylor Swift számaihoz hasonló stílust tudnék nekik elképzelni, vegyítve egy kis Little Mix - feelinggel.
Gothic: 1.) Melyik kedvenc előadódat tudnád elképzelni a jelenlegi abszolút favorit könyvedbe, mint főszereplő és melyiket, mint fő gonosz?
Mint főszereplő? Hm, Alexander Rybak tökéletes könyves álompasi lenne számomra, csak egy valamivel idősebb kiadásban, ha pedig valamivel fiatalabb szereplőben gondolkozunk, akkor Artyom Pindyura lenne az abszolút befutó, aki kicsit rosszfiúsabb beütésű lenne, de mint tudjuk a külső nem minden… ;)

Balra Alexander, jobbra Artyom ;)
Ha pedig főgonosz…jaj, most komolyan legyek ilyen gonosz én magam is? :D Marco Hietala, akit amúgy egyszerre imádok és gyűlölök a gyönyörű haja miatt, szerintem simán lehetne egy varázsló vagy valami hasonló aljas alak egy fantasy-ban, és még jól is állna neki. :D

2.) Melyik általad kedvelt zenészeidnek a tollából olvasnál el egy; romantikus, horror, fantasy könyvet?
Till Lindemann nagyon érdekelne :D Amikre képes az együttesük és a videóklipjeik kedvéért… Hát, remélem, hogy hasonlóan jó ötletek vannak elrejtve a könyveiben is, de sajnos még nem találkoztam velük magyar fordításban :( - de biztosan imádnám :D

3.) Ha választanod kéne, melyik zenei bálványoddal mennél könyvesboltba, illetve melyik könyvkarakterekkel mennél el ennek az előadónak a koncertjére, kikre esne a választásod?
Most gonosz leszek, és két együttest fogok mondani, akikkel bármikor elmennék még egy könyvesboltba is, és biztosan jól elszórakoznánk: az MBAND, és a 5SOS - retteghetne mindenki. :D
Ez azért jó kérdés, mert fogalmam sincs melyik könyves karakterem szereti ezeket a stílusú személyeket, de amint eszembe jut valaki, megírom nektek. ;)
Réta: Ha választanod kéne, a kedvenc együttesed koncertjére, (VIP szektor, autogram, találkozási lehetőség, közös fotó, minden egyéb, még talán a színpadra is felhívnának egy közös zúzásra) vagy egy év korlátlan könyvvásárlási lehetőség között, amit egy nagyobb könyváruház biztosít, hogy döntenél? És hány könyvet vásárolnál?
Minden bizonnyal az első lehetőség mellett döntenék, ugyanis erre nem derült fény, de előszeretettel hallgatok koreai együtteseket és előadókat is; és mit ne mondjak, Szöulba vagy olyan helyekre kicsit komplikáltabb lenne eljutnom, ahol ők is fellépnek, így ha adódna egy olyan lehetőségem, hogy bármelyik kedvenc bandám koncertjére elmehetek, ráadásul ilyen feltételekkel, akkor egy percig sem haboznék.

Wandamaci: Ha a könyvben megemlítenek egy zeneszámot, rákeresel és meghallgatod vagy figyelmen kívül hagyod?
Itt az első opció a nyerő, mindig meghallgatom ezeket a számokat, egyedül akkor van kivétel, ha ismerem a leírt dalt. :)
molly_: Milyen szerepet töltenél be legszívesebben egy zenekarban (énekes, gitáros, dobos, stb., esetleg inkább maradnál a rajongók között)?
Mivel a hangom borzalmas, de 8,5 évig gitároztam, így valószínűleg ezt a pozíciót pályáznám meg. :D

Indie/Perpetua: Melyik könyves zenész álompasi volt a kedvenced és miért?
Most azon gondolkozom, hogy olvastam-e már zenész pasiról könyvben….De valamiért nem jut eszembe egy sem :O
Neverhood: Ki az a zenész, akinek élete és munkássága legnagyobb hatással volt a jelenleg kialakult életedre?
Inkább egy együttest mondanék, ez pedig a koreai BTS. Az, amit a fiúk csinálnak, több mint lenyűgöző.

Felső sor, balról jobbra: Suga, Jimin, J-Hope, Rapmonster
Középső sor: V és Jin
Alul: Jungkook

Hikari: Szoktál zenét hallgatni olvasás közben? Ha igen, milyen stílust?
Még szép! Vagy a kedvenc klasszikus darabjaimat, vagy pedig a kedvenc együtteseim piano coverjeit hallgatom általában. :)
Annie alias jómagam: Ha alapítanod kellene egy fantasy bandát, melyik kedvenc fantasztikus karaktereidet tudnád elképzelni az egyes tagokként? (Gondolok itt pl sárkányra, varázslóra, és minden egyéb fantasztikus és természetfeletti karakterre, ami felbukkanhat a könyvekben, vagy akár ilyen konkrét szereplőre könyvekből :) )
Én most megmaradok a természetfeletti lényekből álló felépítésben: Az énekes egy szirén lenne, neem, nem vagyok gonosz…annyira ;) a dobos lehetne egy troll, és a gitárosok pedig sárkányok lennének, akik néha tüzet fújnának játszás közben. :D
Virág: Melyik dalt választanád életindulódnak / vagy melyik dalszöveg idézetét életed mottójának? :)
Fogós kérdés… A kedvenc dalos idézetem nem éppen a legvidámabb: „The blood in my veins is made up of mistakes” ~ 5 Seconds Of Summer - Jet Black Heart. Amit pedig életindulómnak választanék…hmm…vagy Beethoven Örömódája, vagy pedig Muszorgszkij - Éj a kopár hegyen c. darabja lenne, nem tudok választani. :D
Ezennel búcsúzok a Music Projekttől, és innen is köszönöm a résztvevő társaimnak, hogy részese lehetek ennek a csapatnak! <3

#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok


~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés