MIÉRT?! - Sophie Hannah: Holtpont

Sziasztok molyok! :)


A második MIÉRT?! bejegyzésben Dia fejti ki Nektek, milyen élmény volt számára egy újabb műfajjal történő ismerkedés - szerintetek jó barátok lettek a krimivel? ;)

Szerző: Sophie Hannah
Cím: Holtpont
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalszám: 454 oldal
Műfaj: Krimi, thriller
Eredeti cím: The Point of Rescue

Úgy érzem még 3 csillaggal is kicsit föléértékelem.
Igazából nem nagyon olvastam még kifejezetten krimit -max olyan regényt amiben volt ilyen beütés is- Agatha Christien kívül, és habár ő nem mostanában alkotott, és érezhetően más, mégis jobban élt, mint ez a korban sokkal közelebb lévő.
Lehet, hogy nem a harmadik résszel kellett volna kezdeni a sorozatot, de ennek fényében még rosszabb, hogy a karakterek olyan ízetlenek voltak, mintha elnagyoltan kivágott papírfigurák lennének. Még Simon és Charlie is (Istenem, mire rájöttem, hogy ez női név itt) pedig nekik a szerelmi száluk is benne volt! Mi volt ez?! o.O
Állandóan összekevertem ki kicsoda, kivel beszél, KIRŐL beszél… minek ennyi szereplő te édes jó mamám. Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan az angol nevekben, de néha azzal is gondban voltam -a Charlien kívül is-, hogy férfi vagy nő az illető. Brrr… Nem is beszélve arról, hogy kb. az egyharmadáig annyira untam a könyvet, hogy azt hittem sírva fakadok. Amikor még a lényeg nem indul be, a szereplőkkel kéne operálni… hát nem sikerült.
Az egyetlen ami kicsit megmentette a sztorit, maga az alapötlet. Enyhén túl volt csavarva a vége és engem is zavart az ide-oda ugrálós történetvezetés, valamint majdnem nagyon dühös lettem, hogy még az utolsó 10 oldalon sem volt minden tiszta, de szerencsére az, hogy lassan olvastam és nagyon odafigyeltem megmentett az idegösszeomlástól és kibogoztam én is a szálakat.
Van még egy könyvem az írónőtől… kíváncsi leszek.

Csillagozás: 2,5/5
Ajánlom... Sophie Hannah rajongóknak, valamint azoknak, akiket nem zavar, ha csak lassan tudnak haladni egy könyvvel.
~ Dia

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés