ÉRTÉKELÉS - Kathy Reichs : Virals - Fertőzöttek /Virals 1./



Szerző: Kathy Reichs
Cím: Virals - Fertőzöttek
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Fumax Kiadó
Oldalszám: 384 oldal
Műfaj: Ifjúsági krimi
Eredeti cím: Kathy Reichs - Virals

Őszintén szólva elég nagy kétségekkel kezdtem neki a könyv olvasásának, ugyanis a borító és a fülszöveg azonnal megfogott, amint megláttam a könyvtárunkban,- tudom, tudom, imádom a kéket - viszont molyon eléggé le volt értékelve és nem is találtam túl sok pozitívumot erről a regényről. Úgyhogy ilyen tipikus, mi bajom lehet abból, ha elolvasom? hozzáállással vettem a kezembe az első részt.
Tény, kb. 100 oldalon át igazi kínszenvedés volt, ami miatt eleinte nem is vártam túl sokat tőle, de jobban belegondolva nem volt ez olyan rossz, hiszen kellett az, hogy megismerjük a szereplőinket - az már más kérdés, hogy ez a bevezetés mennyire hosszú és izgalmas vagy adott esetben unalmas. Azonban miután lelkes csapatunk nekiállt kutakodni a dögcédula háttértörténete után, s elkezdődött a DNS-ük átalakulása, elég izgalmassá váltak a dolgok. Ekkor már elkezdtem dörzsölni a kezemet, hogy Na jól van, kezdünk belejönni ebbe a nyomozósdiba! Itt már bejöttek a képbe azok a tényezők, amik feszültséget keltettek, izgalmassá tették az egész cselekményvázlatot, s lekötötték az olvasó figyelmét.
A szereplők közül egyértelműen Hi lett a kedvencem, amit kár lenne tagadni. Ő volt a bohóc a négy tini közül, esküszöm, ebben nagyon hasonlítunk. - Hoppá, elszóltam magam - Toryn látszott, hogy ő a falkavezér, a csapatuk nagyon jól együtt tudott működni, az pedig kifejezetten tetszett, hogy mindegyikük másban volt tehetséges - gondolok itt arra, hogy Shelton volt az ész, Tory a néha kissé vakmerő vezéregyéniség, Hiram -ot mindenbe bele lehetett rángatni a nyavalygásai ellenére is, Ben pedig… Ben -, s nem csak egyvalaki konyított minden lehetséges dologhoz.
A végkifejletet kissé hiányosnak éreztem, érdekelt volna, hogy az újonnan fényre derült események után vajon mi történik a Claybourne család hírnevével, ha már itt tartunk, akkor Chance-el mi lesz, na és a drágalátos Hannah hogyan fogja végezni a végén. 
Ezt a hiányérzetet és az „ismertető” bevezetést figyelmen kívül hagyva, összességében nagyon tetszett, az alapötlete is érdekes, és nem mellesleg jól is van kidolgozva! Most már tudom, hogy pusztán a molyos csillagozásokból és értékelésekből nem szabad elítélni egyetlen egy könyvet sem - erre Kathy Reichs és a Virals a legjobb példa.

Csillagozás: 4 / 5

Ajánlom… azoknak, akik hajlandóak bízni a saját ítélőképességükben, és nem hagyják magukat befolyásolni a többség negatív vagy pozitív véleményével - ugye ti is mások vagytok?

~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés