Problems of bookaholic tag

Sziasztok molyok! :)

Most Dorka hívott ki a Problems of bookaholic tagre, aminek örömmel állok elébe, köszönöm innen is a kihívást! :) Lássuk csak a kérdéseket ;)



Van kismillió olvasatlan könyved. Hogyan döntöd el, melyiket olvasod el legközelebb?
Jelenleg leginkább az dönt, melyik kell hamarabb, de alapjáraton azt olvasom legközelebb, ami abban a pillanatban a legjobban érdekel. :)
Már elolvastad egy könyvnek több, mint a felét, de nem tetszik. Folytatod, vagy abbahagyod?
Eddig egyetlen egy könyvvel jártam így, kérlek ne kövezzetek meg, de Naomi Novik - Rengeteg c. könyvét 300 oldal után abbahagytam és azóta sem folytattam. Fogalmam sincs miért, de ez nekem most vagyis amikor olvastam, akkor nagyon nem jött be. :/

Közeledik az év vége és még mindig nagyon távol vagy az olvasási listád teljesítésétől. Mit teszel?
Amennyire lehet, belehúzok, de félek, ez idén nem fog összejönni, tekintve, hogy belépek a 12.osztály mesés vagy inkább rémisztő? világába, s azt hiszem, ez az időm legnagyobb részét ki fogja tölteni… :/

Egy könyvsorozatnak, amit imádsz, nem egyeznek a borítói. Hogyan kezeled?
Igazság szerint, amíg szépek a borítók külön-külön is, és illenek az adott részhez, nekem nincs problémám. :)
Minden ismerősöd imád egy könyvet, amit te gyűlölsz. Kivel beszéled meg, aki szerinted a te oldalara állna?
Biztosan találnék a barátaim közt olyat, aki velem hasonló véleményen van, de nagy szerencsém, hogy ezt általában azokkal az ismerőseimmel is meg lehet beszélni, akik éppen eltérő véleménnyel vannak egy adott könyvről - jó kis eszmecseréket tudunk folytatni, amiket mindannyian élvezünk. :)
Nyilvános helyen olvasol, és nagyon felzaklat a könyv, annyira, hogy sírni kezdesz. Mit kezdesz magaddal?
Próbálom elrejteni a könnyeimet, viszonylag kevés alkalommal ríkat meg könyv, de ha ez megesik, akkor kell egy kis szünetet tartanom, hogy helyre rázzam magamat. Ezt tenném akkor nyilvánosan is: picit félretenném az olvasmányomat, megnyugodnék, és utána folytatnám. :)

Egy könyvnek, amit nagyon szeretsz, most jön ki a folytatása, de te már nem emlékszel egészen az előző részre/részekre. Mit teszel, újraolvasod az előző részt/részeket, vagy keresel róla egy összefoglalót a neten, vagy kihagyod a folytatást, vagy bestresszelsz… stb?
Mivel még nem olvastam újra, így leginkább a barátaimmal szoktam felidézni az ilyen történeteket, s ilyenkor nemcsak jókat beszélgetünk, hanem akár nosztalgiázunk is, hogy milyen emlékek kötnek minket ahhoz a történethez, milyen volt olvasni, és hasonlók. :)
Nem akarod kölcsönadni a könyveidet senkinek. Hogyan utasítod rendre udvariasan azt, aki mégis kölcsön akar kérni tőled egyet?
Mindig szépen, de kissé kihangsúlyozva jelzem neki, hogy a gerincére nagyon vigyázzon, mert arra az egy dologra iszonyúan allergiás vagyok.

A hónapban már öt könyvnek kezdtél neki, és egyiket sem fejezted be. Hogyan jutsz túl az ezen az olvasási válságon?
Szerencsére ennyi könyvbe nem kezdek bele egyszerre, de ha több könyvet olvasok, akkor mindig azzal haladok, amelyikhez éppen több kedvem van, így pedig egész jól tudok olvasni egyszerre több kötetet is. :)
Nagyon sok könyv jelenik meg mostanában, ami érdekel, és majd meghalsz, hogy olvashasd. Mit csinálsz? Hányat veszel meg ezek közül?
Mivel mostanában másra kell költenem, így nagy szomorúan végignézem ezeket a híreket, s feljegyzem, hogy melyik tetszett a legjobban, hogy majd később, amikor lesz rá keretem, meg tudjam szerezni én is.
Végre sikerült megvenned a könyveket, amiket nagyon szerettél volna, és alig várod, hogy olvasd őket… de meddig hevernek a könyvespolcon, mielőtt ténylegesen el is olvasnád őket?
Általában nem sokáig ;)



A kihívottjaim pedig: Ella, Bree, Niita, Alíz, Barby és Julcsi - szeretlek titeket csajszik :*
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés