Könyves Udvarlás Booktag

Sziasztok molyok! :)

Az én sokat emlegetett és továbbra is imádott Hikarim Valentin nap alkalmából kihívott a Könyves Udvarlás Booktagre – képzelhetitek, mennyire vagyok most romantikus hangulatban… Na, sebaj, vágjunk csak bele az enyelgésbe, akarom mondani udvarlásba. ;)
Első fázis - Kezdeti vonzalom - Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg:
Óha, ez fogós kérdés, mivel ritkán döntök borító alapján. Két konkrét esetet tudok említeni, amikor a borító volt a nyertes vásárláskor:
1, Chuck Wendig – Vészmadarak c. könyve. Amint megláttam ezt a borítót, egyből tudtam, hogy meg kell ismerkednem ezzel a könyvvel. Az, hogy a fülszöveg csak jobban csábított, és az elolvasása után még az egyik legnagyobb kedvencem is lett, az csak a ráadás. ;)

2, A párom egy alkalommal meglepett két könyvvel, s a legviccesebb az volt az egészben, hogy mindkét példánynak először a borítója ragadta meg a figyelmemet. Ezek pedig a Caraval és a Suzy és a medúzák. Alig várom, hogy olvashassam őket! *.*
Második fázis - Első benyomás - Egy könyv, amit a fülszövege miatt vettél meg:
Höhöhö, az egyik ilyen Anne Bishop - Vörös betűkkel c. remekműve volt, aminek először a fülszövege fogott meg, aztán maga a borító is… Ó, még mindig a kedvenc fantasy könyveim közé tartozik, és tűkön ülve várom már a folytatást! ^_^
Harmadik fázis - Flört - Egy könyv, ami jól van megírva:
Na, ez aztán a vérbeli gonoszság! Azt hiszem, mindenkinek mást jelent az, ha egy könyv jól van megírva. Számomra a két legtökéletesebb az Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk c. regénye, ami örök kedvencem, és Jodi Picoult - Apró csodák c. könyve. Mindkettő más miatt tökéletes a szívemnek - egy biztos: mindig meglesz itt a kiemelt helyük. :)

Negyedik fázis - Első randi - Egy könyv, ami sorozat része, és annyira tetszett, hogy azonnal akartad a folytatásokat:
Ó, emlékeim szerint ez a Luxen sorozat volt… :D Na igen, aki olvasta, az megérti miért vertem volna a fejemet a falba teljes erőből. :’D

Ötödik fázis - Késő esti telefonbeszélgetések - Egy könyv, ami miatt egész éjjel fennmaradtál:
Úha, ez több könyvre is igaz… Talán a leginkább szívhez szóló közülük a John Cleaver sorozat harmadik része volt, amit hajnali kettő-háromig olvastam, mert mindenképpen szerettem volna már tudni, mi fog történni… Azóta is élénken él bennem a könyv emléke. Ó, és ezen a nyáron Dan Wells sem menekül előlem, mert úgy befejezem a sorozatát, hogy én is csak nézni fogok! :D
Hatodik fázis - Mindig te jársz a fejemben - Egy könyv, amire sokat gondolsz/gondoltál:
Újfent Jodi Picoult és az Apró csodák…egyszerűen nem enged ez a könyv.

Nyolcadik fázis - Találkozás a szülőkkel - Egy könyv, amit ajánlanál a barátaidnak és a családodnak:
Hm…hadd gondolkodjak!
Neal Shusterman - Unwind c. disztópiáját mindenképp, ahogyan a sokszor felhozott Apró csodákat is, és még hozzácsapnám Benyák Zoltán - A nagy illúzió c. művét is.

Kilencedik fázis - Gondolkodás a jövőn - Egy könyv, vagy könyvsorozat, amit a jövőben újra szeretnél olvasni legalább egyszer:
Amit szívesen újraolvasnék, az Matthew Quick - Boy21 c. könyve, méghozzá az általa hordozott mondanivaló, és annak tökéletes módon történő közlése az, amit szívesen átélnék újra.
Tizedik fázis - Oszd meg a szeretetet - Kinek küldöd tovább a taget?
Ajaj, jöjjenek az áldozatok, akiket célba veszek a kis cuki nyilacskáimmal: Petra, Pati, Deidra, sw34, RVivi és Julcsi. Hajrá csajszik! ;)

~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

4 megjegyzés

  1. Válaszok
    1. Mielőtt nyilvánosan beszólsz, keresd meg a kihívómnál :P Utána hajlandó vagyok tárgyalni :D

      Törlés
    2. No, ez nem beszólás :D :D amúgy: demiééért? másrészt meg: mindjárt töltöm :D

      Törlés
    3. No, csak neked, csak most elhiszem :D Fogalmam sincs, bár tudnám... :D Ajánlom is :P :D

      Törlés