Ellentétek Booktag

Sziasztok molyok! :)

Most egy régebbi kihívásnak teszek eleget, ugyanis rengeteg booktaget szeretnének tőlem is látni a blogger társaim, úgyhogy igyekszem pótolni a tartozásaimat, következzen is az Ellentétek Booktag, amire szintén Hikari hívott ki! ;)
1. A legrégebbi könyv a gyűjteményedben:
Erich Kästner - A két Lotti és Alekszandr Szergejevics Puskin - Anyegin. Az első anyukám gyerekkori könyve volt, szegényke már szét van esve, de sosem vagyok hajlandó újat venni belőle, mindig a régit lapozgatom. Az utóbbi pedig még az anyai nagyimé volt emlékeim szerint, és 9.-es fejjel nem nagyon nyerte el a tetszésemet, amikor olvasni kellett…Na majd hátha most már másképpen fogom látni a mi drága Anyeginünket. :)
2.A legújabb könyv a gyűjteményedben:
Daniel Godfrey - Új Pompeji, amit nagyon köszönök a Metropolis Media kiadónak! :) Kíváncsian várom mit rejteget számomra ez a különlegesség. ;)

3.Egy olcsó könyv a gyűjteményedben:
Ööö…ez egy nagyon jó kérdés. Gonosz lennék, ha az egyik cserekönyvemet írnám ide? Holly Black sorozatának utolsó részéért kaptam egy meseszép Elidegenítve darabot, még két éve. :) A többi rész azóta is várat magára, na, nem baj… De most hirtelen eszembe jutott Alex Gutteridge - Angyali esély c. könyve, amit a Libri akciójában 1200 Ft-ért vettem meg és én voltam a legboldogabb akkor a világon. :D

4.Egy drága könyv a gyűjteményedben:
Újfent: Ööö…. na jó, akkor nézzük kétféleképpen a dolgot: ami ár szerint a legdrágább, az tudtommal Neal Stephenson - A hét Éva c. könyve, és leendő könyvem lesz Stephen King - Az c. kötetének legújabb verziója, ami hasonló árkategóriában mozog.
Ami pedig számomra a legdrágább értéket képviseli, az az anyukám régi pöttyös könyv gyűjteménye. :’)
5.Egy könyv, aminek férfi a főszereplője:
Ó, egy egész sorozatot mondok! Ki másról is lehetne szó, mint a kedvenc szociopatámról, John Wayne Cleaver-ről? :D Vagyis igen, tessék csak olvasni, senki sem fogja megbánni! ;)
Na jó, ha pedig könyvet szeretnétek, akkor Benyák Zoltán - A nagy illúzió c. könyve mindent visz! ;)

6.Egy könyv, aminek nő a főszereplője:
Hűha…túl sok ilyen van. Legyen pár kedvenc: Vörös betűkkel, Angelfall trilógia, Apró csodák, Vészmadarak és az Amatka.

7.Egy könyv, amit gyorsan befejeztél:
Ajaj, bajban vagyok… talán Szurovecz Kitti - A sokszívű c. könyve és Pachmann Péter - Misu háborúja c. regénye volt az, amit nagyon gyorsan elolvastam az utóbbi időben.
8.Egy könyv, amit sokáig olvastál:
Ohohó, ez Anne Bishop - Vörös betűkkel c. kötete volt. Annyira beleszerettem az egész könyvbe, úgy ahogy volt, hogy egyszerűen nem akartam, hogy vége legyen…

9.Egy könyv, aminek pocsék a borítója:
Ha a saját könyveim közül kell választani, ami nagyon bántja a szívemet, az a Tíz apró lélegzet borítója, mert a külföldiek annyira szépek…Pedig nem szoktam szeretni, amikor emberek vannak megjelenítve - ez az egyik kivétel. :)

10.Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója:
Húha, a jelenlegi kedvencem az a Suzy és a medúzák - valamilyen okból kifolyólag egyből beleszerelmesedtem. *.*

11.Egy magyar könyv:
Amit nagyon szeretnék olvasni, az P.C Harris két könyve, az Árnyoldal és az Újrajátszás, és mivel három a magyar igazság, így Róbert Kati új regényét sem hagyhatom ki, ezzel a gyönyörű borítóval. Egye fene, egy a ráadás, így hát még Szélesi Sándor Kincsem c. kötetének is itt a helye. :D

12.Egy nemzetközi könyv:
Ó, tökéletes alkalom, hogy az egyik számomra nagyon kedves könyvet megemlítsem, ami dél-koreai íróval büszkélkedik: Brynjulf Jung Tjønn - A világ legszebb mosolya.
A ráadás pedig Takeshi Kitano, japán filmrendező (aki még megannyi dologgal foglalkozik, és akit rendkívül tehetséges személynek tartom) Fiú c. könyve, ami három elbeszélést tartalmaz.

13.Egy vékony könyv:
Emlékeim szerint ez James Lecesne - Trevor c. könyve volt a maga 96 oldalával, ami bár rövid, annál több mondanivalót hordoz az emberek számára.

14.Egy vastag könyv:
Na jó, kezdem magam úgy érezni, mint egy papagáj, annyiszor fogok ismételgetni bizonyos könyvcímeket. :D Ide újból Neal Stephenson - A hét Éva c. kötete illik, a maga 800+ oldalával :D
Ó, és most jut eszembe, hogy nekem még félre van téve egy példány a legújabb Az verziójából nem mintha nem említettem volna meg már pár kérdéssel feljebb… sebaj, Anna nincs a helyzet magaslatán - na ő pedig 1184 oldal lesz. :D
15.Egy irodalmi mű (Fiction):
Legyen az egyik kedvenc szépirodalmi művem, A Pál utcai fiúk. Igen, örök szerelem. :D

16.Egy nem irodalmi mű (Non-fiction):
Hm, jelenleg ami a lehető legjobban érdekel, az Illyés Gyuláné - József Attila utolsó hónapjairól c. kötete, ami a költővel való megismerkedéséről és kapcsolatáról szól. Az a több, mint 2 hónap, ami alatt idén József Attiláról tanultunk, csak még jobban kíváncsivá tett a személyiségét illetően…
17.Egy nagyon-nagyon romantikus könyv:
Na ez egyértelműen Cecelia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér c. könyve. Nagyon édes volt, nagyon cuki, és még sorolhatnám, de éppen egy olyan időszakomban ért utol, amikor enyhe kifejezéssel sem voltam romantikus hangulatban… (mielőtt kérdőre vonnának, egy verseny miatt kellett elolvasni a kötetet) Senkit sem szeretnék megsérteni, de biztos vagyok benne, hogy ha fejjel lefelé fordítanám a könyvet, azért csöpögne belőle egy kis vagy több nyál.
18.Egy izgalmas akció, vagy krimi:
Tyűha, ha ezt a kettőt mondjuk szeretnénk ötvözni, akkor nekem 3 író a nyerő ilyen téren: M.J.Arlidge, Angela Marsons és a kihagyhatatlan Chuck Wendig. ;)
19.Egy könyv, ami megnevettetett:
Ez Holly Smale Geek Girl sorozatára tökéletesen illik, imádom azokat a könyveket, mindenkinek sok-sok szeretettel ajánlom, ha egy vicces és tanulságos történetre vágyik! ;)

20.Egy könyv, amin sírtál:
Öhm… az Unwind, a Csak a te hangodat hallom, az Apró csodák és a Misu háborúja volt az a pár kötet, ami képes volt megsiratni. Teljesen őszintén csak ajánlani tudom mindenkinek őket, mert mindegyik zseniális a maga nemében.
És akkor következzenek az én kis áldozataim, akiket nagyon szeretek: Deidra, sw34, RVivi, Petra, Pati, Julcsi és Ana. Várom ám a válaszaitokat! :*
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés