High Fantasy Booktag

Sziasztok molyok! :)

Ezúttal az egyik molyos figyelőm, Sz_Klaudi hívott ki a High Fantasy Booktagre, amit innen is köszönök, s hát mi mást is lehetne tenni, mint belecsapni abba a jó kis lecsóba? Gyerünk! ;)
1. Melyik a kedvenc térképed egy könyvben?
Húha, várjunk, át kellene gondolni, hogy melyik általam olvasott könyvben volt térkép :’D Ú, megvan! Legutóbb Ravenspire rajza varázsolt el, megmutatom nektek is, szerintem eszméletlen - és természetesen nagyítóval esnék neki szívem szerint. :D
2. Királyi palota - ami kiemelkedik a tájból. Mondj egy olyan tavalyi olvasmányt, ami kiemelkedett a többi közül!
Öhm, a rengeteget emlegetett Apró csodák mellett azt hiszem Karin Tidbeck - Amatka c. regénye és Matthew Quick - Boy21 c. könyve is tökéletesen ide illik.
http://laplaputan.blogspot.com/2017/07/ertekeles-matthew-quick-boy21.html
3. Királynő - vannak tesze-tosza királynék és vannak belevaló, uralkodásra szánt királynők. Mondj egy utóbbit, azaz egy erős női karaktert!
Risa, az Unwind c. disztópiából, ami továbbra is a legnagyobb kedvenceim közt szerepel, és Ruth Jefferson az Apró csodákból.
4. Mágia - amit vétek lenne kihagyni. Mondj egy olyan elemet, ami nélkül számodra nem könyv a könyv!
Esetleg a fő alapanyagok…? Lapok, a borító, maga a történet kinyomtatva…? Oké, befejeztem, szóval egy olyan tényező, amit szerintem vétek lenne kihagyni? Hm…Talán az eredetiség. Ha egy könyv klisékre épül és nem is tör ki ebből a jellegből, számomra az már nem tud ugyanolyan hatást kelteni, ráadásul sokkal nehezebben is veszem rá magam az elolvasására… :/
Éreztetek már ilyet? :/ :D
5. Sárkány - egy mágikus lény, ami feldobja az egész könyvet. Melyik az a könyv, amin már egy sárkány sem segített volna?
Hümhüm…Ha nagyon gonosz akarok lenni, akkor Leah Scheier - Csak a te hangodat hallom c. könyvében van egy ilyen tényező, aminek a jelenléte nélkül nem olvastam volna el a történetet, az biztos. Szégyellem, de leginkább akkor is ez keltette fel az érdeklődésemet… Ha kíváncsiak vagytok, olvassátok csak el a könyvet, nem fogjátok megbánni ;)
6. Varázsló - egy bölcs, idős, misztikus mentor, aki segíti hőseink útját. Mondj egy olyan karaktert, akire ráillik a leírás!
Na jó, ez a leggonoszabb kérdés. :D Ezen rendesen agyalnom kell… De talán a legjobb választás az Bessenyei Gábor sorozatából Klóthó és a Kéer. Ha izgalmas mitológiai kalandokra vágytok, ne hagyjátok ki a könyveit, a szórakozás garantált! ;)
A kép az író Facebook oldaláról származik :)
Na és akkor a kihívottjaim: Niita, sw34, Pati, Petra és Ana - várom a válaszaitokat csajok! ;)
~Anna

Share:

Kapcsolódó posztok

0 megjegyzés